Як освітити кімнату, якщо відключено електрику: найпростіші лайфхаки зі свічкою

Читать на русском
Автор
23585
Свічка у кімнаті
Свічка у кімнаті. Фото pexels.com

Щоб не сидіти в темряві, можна заздалегідь запастися освітлювальними приладами або вдатися до маленької хитрості.

Відключення світла відбувається доволі часто. А взимку темний час триває загалом майже три чверті доби. Щоб у цей період не залишитися в темряві, корисно заздалегідь заготовити в будинку арсенал усіляких світильників, які можуть працювати автономно без електрики.

Що варто придбати? Купіть ліхтарики, зарядні пристрої та батареї до них, світильники на сонячних батареях, гасову лампу, а також свічки, сірники та запальнички – все це допоможе легше пережити блекаут.

До речі, навіть одну просту свічку можна використати з розумом, і тоді світло від неї здатне яскраво освітити всю кімнату. Для цього "Телеграф" дасть вам прості поради.

Як зробити кімнату ще світлішою за допомогою лише однієї свічки: лайфхаки

  • Засвітіть свічку і помістіть її в глибоку металеву миску, щоб полум’я відбивалося від стінок.
  • Розташуйте запалену свічку біля одного або кількох дзеркал. Чим більше світлих і віддзеркалюючих поверхонь біля вогню – тим світліше буде в кімнаті.
  • Чим вище розташована свічка, тим більше від неї світла. Але при цьому дотримуйтесь заходів пожежної безпеки.
  • Поставте свічку так, щоб її не загороджували сторонні предмети та стіни – так тіні буде менше, а світла відповідно більше.
  • Слідкуйте, щоб свічка не опинилася на протягу — тоді її полум’я горітиме рівно, без ривків і краще освітлюватиме приміщення.

Раніше "Телеграф" розповідав, як не мерзнути на вулиці та ділився простими правилами, які можуть урятувати від холоду. Також дізнайтеся, що краще: конвектор або масляний обігрівач.