Не всі господині роблять це правильно: коли і як додавати лавровий лист до страв, щоб вони були смачними

Читать на русском
Автор
15212
Лавровий лист
Лавровий лист

Є кілька важливих нюансів, які важливо враховувати під час роботи з лавровим листом.

Мало хто з господарок замислюється, як правильно користуватися лавровим листом під час приготування, а "правила" є. Якщо додавати цю пряність не до речі, то можна геть-чисто зіпсувати страву. Щобільше, деякі супи, лавровий лист і зовсім класти не потрібно. Також раніше ми розповідали, як і коли правильно солити супи та бульйони.

Як повідомляє Ukr.Media, перед тим, як додавати лавровий лист у якусь страву, бажано поцікавитися, чи потрібно це взагалі робити, і якщо прянощі не завадять, то яку кількість потрібно використовувати, і коли її додавати.

Як правильно використовувати лавровий лист під час готування

  • У бульйон лавровий лист потрібно додавати за 5 хвилин до його готовності, а в тушковані страви – за 10 хвилин;
  • Не варто додавати пряність у курячий бульйон, інакше страва втратить смак та аромат;
  • Також не варто класти лавровий лист і в овочевий бульйон, тому що супи на цьому бульйоні ароматизуються овочами;
  • На літр води можна використати не більше 1-2 листочків;
  • Щоб прянощі були ще ароматнішими, перед тим як покласти листочки у страву, потрібно потерти їх один про одного;
  • Після приготування страви лавровий лист варто витягнути, інакше може з’явитися смак гіркоти.

Раніше "Телеграф" розповідав про спосіб нарізки болгарського перцю. Очистити перець від насіння можна простіше, аніж ми звикли це робити. А також ми писали, як швидко нарізати цибулю на ідеально рівні кубики. Лайфхаком поділився британський шеф-кухар.