Які крупи найкраще заготовити на зиму: продукти, які можна зберігати роками

Читать на русском
Автор
2675
Які крупи мають великий термін придатності
Які крупи мають великий термін придатності. Фото pexels.com

Свої запаси обов’язково варто поповнити горохом та квасолею.

Оскільки нам прогнозують остаточно складну зиму, варто обов’язково замислитись, що і в якій кількості потрібно заготовити, щоб пережити холод. До запасів потрібно ставитися дуже відповідально, щоб вони не зіпсувалися буквально наступного дня.

Як зазначає портал "Смачно+", є кілька видів круп, які довго зберігаються, і саме про них ми хочемо сьогодні поговорити. А також про те, як їх правильно зберігати.

Які продукти варто запасти на зиму

Гречка, рис і перловка можуть зберігатися півтора року, пшоняну крупу — 9 місяців, а вівсяну всього 4. Тому роблячи запаси, важливо це враховувати. Пам’ятайте, що крупа поганої якості може завдати шкоди здоров’ю. Добре також запастися горохом і квасолею — вони зберігаються 2 роки.

Всі крупи зберігайте в сухому та темному місці, і найкраще – у бляшаних контейнерах. Приблизно раз на місяць рекомендується перебирати запаси та провітрювати їх. По-перше, у продуктах можуть завестися комахи. А по-друге, крупа з часом втрачає свій смак, свіже повітря допоможе позбавитися гіркоти.

Нагадаємо, міністр аграрної промисловості України Микола Сольський раніше закликав українців у питанні формування запасів їжі керуватися здоровим глуздом і не змітати все з полиць магазинів.