Підготовка до зими 2022-2023: яке вибрати м’ясо для тривалого зберігання

Читать на русском
Автор
Як зробити правильні запаси м’яса на зиму
Як зробити правильні запаси м’яса на зиму. Фото pexels.com

Варто зазначити, що запаси м’яса у морозилці робити не варто.

Зима 2022/2023 обіцяє бути чи не найскладнішою в історії України, адже війна робить ситуацію із продовольчою безпекою в країні непередбачуваною. Тому обов’язково потрібно запастися необхідними продуктами, щоб навіть у скрутні часи харчування було збалансованим. Раніше ми розповідали, які крупи можна зберігати протягом тривалого часу, а тепер ділимося корисною інформацією про запаси м’яса.

Яке м’ясо можна і потрібно заготовити на зиму, розповіла у підкасті "Байки з калідору" біолог та адвокат здоров’я Дарка Озерна.

М’ясо на зиму 2022-2023: яке краще заготовити

Дарка Озерна зазначає, що готувати тушонку можна, але якщо у вас є апарат, який обробляє м’ясо під тиском, щоб уникнути збудників ботулізму. Ну і плюс до всього, якщо є м’ясо у великій кількості. Якщо цих двох умов не дотримуються, тушонку краще не готувати. Тому краще запасатися промисловими м’ясними та рибними консервами.

"Можна солити м’ясо, але це теж потрібно вміти робити", — розповіла експерт.

Також біолог не рекомендує запасати м’ясо у морозилці, щоб при відключенні електрики воно не зіпсувалося.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зберегти свіжу зелень аж до Нового року. А також ми ділилися незвичайним рецептом сухого варення у духовці.