Що потрібно зробити, щоб взуття не промокало під дощем та снігом: корисний лайфхак на зиму

Читать на русском
Автор
2555
Як "врятувати" взуття від промокання
Як "врятувати" взуття від промокання. Фото pexels.com

Завдяки цьому лайфхаку замшеве взуття прослужить вам набагато довше

Пізня осінь – це найчастіше час дощів та холодної похмурої погоди, а зима – це холод, лід та сніг. У цей час важливо придбати тепле, зручне взуття. Серед модних та стильних моделей чобіт та черевиків є також замшеві варіанти, які можуть промокнути, тим самим піддаючи їх господаря до проблем зі здоров’ям. Однак і із цієї ситуації є вихід.

Як повідомляє prostoway, їли заздалегідь подбати про своє взуття, то всю осінь і зиму можна проходити в замшевому взутті, і при цьому у вас жодного разу не промокнуть ноги. Якщо ж нічого не робити, готуйтеся до того, що як мінімум вам доведеться скоро купувати нове взуття.

Що робити, щоб взуття не промокало

  • Замшеве взуття — найпростіша відповідь: потрібно скористатися будь-яким водовідштовхувальним засобом, який ви тільки знайдете в магазині. До складу таких засобів входить натуральний віск, що створює тонкий захисний шар взуття, відштовхуючи воду.

Якщо на ваших замшевих чоботях є соляні розлучення, після того, як ви їх намочили, то не забудьте, перш ніж захистити взуття від вологи — позбутися розлучень. З цією проблемою допоможе впоратися звичайний оцет — просочіть їм ватяний диск та протріть проблемні ділянки. Після його висихання можна вже користуватися водовідштовхувальним засобом.

  • Шкіряне взуття — також можна скористатися магазинним просоченням, а можна приготувати народний засіб. Для цього вам знадобиться: гліцерин (20 г), рідкий риб’ячий жир (40 г), скипидар (30 г), бджолиний віск (10 г). Усі компоненти потрібно розтопити на вогні, потім змішати з гліцерином та нанести на взуття.

Раніше "Телеграф" писав, як почистити підошву білого взуття від бруду лише за 10 хвилин.