Водіям на замітку: поради, як уникнути примірних двірників, вікон та замків

Читать на русском
Автор
Корисні поради, з якими машині морози не страшні Новина оновлена 14 лютого 2023, 18:15
Корисні поради, з якими машині морози не страшні. Фото pexels.com

Лайфхакі, щоб уникнути усіляких "сюрпризів" від зимової погоди

Зима – це випробування не лише для людей, а й для автомобілів. Ми вже розповідали, що можна зробити, щоб розморозити лобове скло авто, а тепер хочемо поділитися порадами, що робити власникам машин, щоб уберегти свій автомобіль від замерзлих дверей та двірників.

Як зазначає lifehacker, ці прості поради допоможуть впоратися з різними зимовими "клопотами", як примерзлі двірники, замерзлі замки та льоду на шибках. Що можна зробити — читайте далі.

Як доглядати машину взимку: корисні поради

  • Щоб вранці не віддирати примерзлі двірники, надягніть на них шкарпетки або кладіть між двірниками і склом шматки картону.
  • Якщо є можливість, паркуйте машину "обличчям" на схід, щоб ранкове сонце могло розтопити сніг на склі, і навіть трохи зігріло салон.
  • Щоб не мучитися з кригою на склі, обробіть його спеціальною сумішшю: одна частина води на три частини харчового оцту. Також з льодом на склі допоможе впоратися кухонна сіль: загорніть жменю солі в хустку і протріть ніжно вікна вашої машини до зникнення льоду.
  • Щоб замок не замерзав, вставте в нього трохи мастила WD-40. А якщо така проблема все ж таки трапилася, то відкрити замок допоможе впорскування медичним спиртом або санітайзером для рук.
  • Щоб витягнути машину, що буксує на льоду, возіть з собою трохи наповнювача для котячого туалету. Насипте його під колеса і спробуйте виїжджати.

Раніше ми розповідали про найпростіших лайфхаків, які допоможуть зігрітися взимку у холодному авто. Досвідчені автомобілісти радять новачкам возити із собою набір із теплих речей, пачку газет та звичайні свічки, а також діляться досвідом, як використати все це з користю.