Як підготувати побутову техніку до зимівлі на дачі: поради, які допоможуть уникнути поломок навесні

Читать на русском
Автор
Як підготувати техніку на дачі до зими
Як підготувати техніку на дачі до зими. Фото pexels.com

Обов’язково переконайтеся, що всі прилади відключені від електромережі

Дача — це місце де багато хто любить проводити час влітку, а ось на зиму перебираються у свої квартири. Однак часто у заміських будинках залишається зимувати багато різної побутової техніки, яка за час холодів та неправильного зберігання може зламатися. Але не варто переживати, адже ми розповімо, які маніпуляції варто провести, щоби після зими не довелося техніку ремонтувати?

Як приготувати до зими телевізори та холодильники, які зберігаються на дачі, пише Ukr.Media. Поради прості, але дуже ефективні.

Телевізор

Вийміть з пульта батареї, щоб узимку вони не потекли і не зіпсували прилад. Після цього від’єднайте всі кабелі, а сам телевізор поверніть у щільну суху тканину або папір. А навесні, перед тим як увімкнути пристрій, дайте йому зігрітися до кімнатної температури.

Холодильник

Холодильник знеструмте, розморозьте і насухо витріть. Дверцята залиште відчиненими, щоб у ньому не з’явився неприємний запах, а також цвіль.

Пральна машина

Якщо машина зберігатиметься в прохолодному приміщенні, просто від’єднайте її від електроживлення та просушіть. Злийте воду зі шлангів, почистьте лоток і протріть барабанну манжету.

За складних для української енергосистеми часів можна скоротити споживання електрики за допомогою кількох простих кроків. Раніше "Телеграф" розповідав, як економити світло на основі порад від уряду США та українських експертів.

Також читайте добірку способів створення освітлення підручних речей. Наприклад, зробити свічку можна з картоплі та олії, а зігрітися у холодній квартирі без опалення допоможе туристичний набір для походу до Карпат.