Як доглядати кімнатні рослини в опалювальний сезон: два важливі правила

Читать на русском
Автор
Догляд за кімнатними квітами взимку – що потрібно робити
Догляд за кімнатними квітами взимку – що потрібно робити. Фото pexels.com

Найкраще переносять будь-які умови — доларове дерево, аглаонема та бромелія.

Справлятися із зимовими холодами, щоб прожити цей період із комфортом, потрібно не лише людям, а й рослинам. У період опалювального сезону, хоч би яким він був, домашні квіти також потребують піклування та правильного догляду, інакше вони просто загинуть. Що треба робити – читайте далі.

Нічого складного немає — головне виконувати лише два "правила", пише Ukr.Media. Далі розповідаємо — як поливати і куди ставити рослини, щоби взимку вони не загинули.

Як доглядати кімнатні рослини в опалювальний сезон

  • Полив — перш ніж поливати рослина, опустіть палець у ґрунт на глибину 2-3 см. Він повинен бути трохи вологим. Також про поливу вам підкажуть і листя рослин: якщо воно жовтіє, значить, полив потрібно обмежити. Якщо кінчики листочків підсихають і стають коричневими — поливайте частіше.
  • Свіжий душ — пил на листі заважає фотосинтезу, тому важливо протирати листя м’якою ганчіркою під час вологого прибирання. Якщо ви бачите, що рослина почувається погано, спробуйте помістити її у ванну на пару днів.

Раніше "Телеграф" розповідав, які кімнатні квіти відштовхують грошову енергію згідно фен-шуй. Ці "зелені друзі" лише приваблюють бідність.