І смачно, і тепло: народний метод обігріву квартири за допомогою духовки

Читать на русском
Автор
56994
Як обігріти будинок духовкою Новина оновлена 28 листопада 2022, 15:06
Як обігріти будинок духовкою. Фото pinterest.com

У духовці можна не лише готувати, а й розігрівати їжу та розморожувати продукти.

У період, коли відбуваються регулярні перебої зі світлом, варто заздалегідь подбати про альтернативні способи, як можна зберегти тепло в будинку, а також як обігріти свою оселю. Українці вже готові до того, що зима не буде легкою цього року, тому українські господині вже знайшли один із досить корисних лайфхаків, як опалити квартиру.

Як обігріти будинок за допомогою духовки

Духові шафи не тільки віддають тепло під час готування, але й після приготування можна відкривати дверцята та гріти кухню, а разом із нею та інші приміщення. Тому домогосподарки радять більше готувати у духовці.

А готувати в ній можна практично все, де потрібна термічна обробка. Випікайте печиво, пироги, торти, коржики. Запікайте м’ясо, рибу, гриби, овочі. Духовка буде виконувати подвійну функцію на кухні та зберігатиме ваше тепло.

Щоб тепло не розсіювалося, ви можете прикрити далекі кімнати, а ось двері до найближчого приміщення з кухнею, навпаки, тримати відчиненими.

Підкреслимо, що це лише народний метод, який не варто застосовувати на постійній основі. Духова шафа не є прямо призначеною для обігріву житла, тому важливо дотримуватися техніки безпеки, щоб не допустити витоку газу або замикання електрики. Також не варто нагрівати кімнату за допомогою духовки, якщо у вашому будинку не забезпечено належної вентиляції. Обов'язково вивчіть інструкцію з експлуатації вашої духової шафи.

Крім цього ви можете ознайомитись з інструкцією з виготовлення домашнього обігрівача із залізних банок. Особливих зусиль це не займе.