Як харчуватись в умовах блекауту — список необхідних заготівель

Читать на русском
Автор
6380
Які продукти харчування треба купити, якщо немає світла і газу
Які продукти харчування треба купити, якщо немає світла і газу. Фото freepik.com

Щоб не сталося, ви повинні залишатись ситими навіть за складних умов

Українцям зараз важко, але ми сильні, з нами правда, тому переможемо! Але хотілося б дійти до Перемоги максимально зберігши здоров'я, а тому акцентуємо увагу на харчуванні під час блекауту.

Щоб залишатися сильним і з ясним розумом, потрібно збалансовано харчуватися, а це можна зробити навіть у критичній ситуації, пишуть в блозі про здорове харчування marafit_mara.

Обов'язково і завжди в раціоні повинні бути білки, жири і вуглеводи. Не важливо, ми худнемо, набираємо вагу, сидимо без світла і газу, чи у нас все "ок". В часи блекауту до отримання вітамінів можна ставитись менш доскіпливо, але ці три компоненти повинні бути обов'язково і в достатній кількості.

Якими продуктами запастись в разі блекауту

  • Придбайте продукти, які довго зберігаються. В цьому нам допоможуть консерви та сублімовані сухі супи. У моменти "не їсти взагалі" або все ж "з'їсти консерви чи сублімовані продукти", обираємо друге! Тому враховуючи теперішній стан, консервоване м'ясо, консервовані бобові, квасоля, горошок, кукурудза, сухі супи забезпечать вас білком і вуглеводами.
  • Сезонні овочі і фрукти. Наприклад, коренеплоди (морква, буряк, селера, петрушка). Їх можна вживати, не обробляючи термічно. Це головне джерело вітамінів. А в поєднанні з олією — це смачний та корисний салат.
  • Не можна забувати про квашені продукти. Вони також мають велику кількість вітамінів, містять в собі пробіотики і є досить корисними.
  • Макарони швидкого приготування стануть у пригоді. По суті ці всі "мівіни" – це звичайні макарони, які були вже на виробництві зварені й висушені наново. Вони не супер корисні та є джерелом швидких вуглеводів, але в складних умовах, це — джерело енергії. Єдине, що краще не додавати сухі приправи, які містять у собі підсилювачі смаку.
  • Основним джерелом вуглеводів є крупи.

Раніше "Телеграф" писав, що обов'язково потрібно заготовити на зиму, щоб було чим почастувати всю родину.

Також дієтолог Тетяна Лакуста розповіла, які овочі, фрукти та суміші заготовити на зиму. Експерт прописала варіанти заготівель, які можуть знадобитися будь-якої миті.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.