Як за допомогою мийного засобу прибрати лід з бетону та плитки: ефективний лайфхак

Читать на русском
Автор
19095
Не варто використовувати сіль, адже вона може зіпсувати взуття
Не варто використовувати сіль, адже вона може зіпсувати взуття. Фото pinterest.com

Ефективні поради, які допоможуть уникнути падіння

На жаль, але зима — це не тільки пухнастий білий сніг і мороз, який усіх щипає за щоки, а й зледенілі дороги та доріжки, які так і норовлять збити нас з ніг. Популярним розв'язанням цієї проблеми є сіль і пісок, проте це ще не найефективніші способи зробити зледенілі доріжки безпечнішими. Однак сьогодні ми хочемо поговорити лише про бетон та плитку, адже найчастіше біля будинків саме такий настил.

Чому не підходить у такому разі сіль? Відповідь проста — "солоний" лід, що розчинився, може нашкодити шкіряному взуттю, або ж якщо сіль потрапить на якісь металеві елементи, то це спровокує корозію, пише prostoway. Щобільше, сіль може зруйнувати бетон та шви плитки. Тому ми пропонуємо вам чудову альтернативу з мийним засобом.

Як прибрати лід з бетону та плитки у дворі

Все, що потрібно зробити, це приготувати розчин, який швидко розчинить лід на обледенілому бетоні та плитці і без допомоги солі. Готується він дуже просто: у двох літрах води розмішайте 60-100 г спирту та 10 крапель мийного засобу. Цим розчином полийте тротуарну плитку, бруківку чи бетон. От і все.

Раніше ми розповідали, як під час відлиги зберегти ноги сухими, адже зима в Україні не завжди приходить із морозами. У статті ми зібрали 5 способів "допомогти" свого взуття не пропустити вологу всередину.