Дешево, але красиво: як зробити ефективну свічку з мандарина (відео)

Читать на русском
Автор
Свічка зі шкірки мандарина
Свічка зі шкірки мандарина

Шкірка мандарина підійде для виготовлення простої олійної лампади

Через безперервні російські обстріли українська енергосистема переживає не найкращі свої дні, а багато жителів нашої країни стикаються з відключеннями світла. Щоб комфортніше почуватися в темряві, багато хто з них уже закупив свічки та ліхтарики, а інші вдалися до допомоги екзотичних саморобок, на кшталт свічки з картоплі або навіть мандаринок.

Найпростішим, але ефективним рецептом створення незвичайної, але витонченої свічки поділився кандидат хімічних наук та популяризатор хімії Гліб Репіч у своєму TikTok-каналі.

Для приготування свічки знадобиться лише мандарин та рафінована олія.

З мандарина акуратно знімають шкірку, щоб вийшло дві половинки у вигляді чашки з зав’яззю, що стирчить в центрі. Варто відзначити, що мандарин на цю роль підійде краще за інших цитрусових, оскільки з них настільки акуратно зняти шкірку навряд чи вийде.

У чашку, що вийшла, наливають соняшникову олію, щоб вона просочила її стінки та дно, але нижче рівня зав’язі, яку зрештою треба підпалити.

Свічка не тільки буде горіти відносно довго, але й також дуже красиво виглядає. Крім того, вона не виділяє диму та не дає запаху.

@glebrepich Свічка з мандаринки #глібрепіч ♬ Доброго вечора - Where Are You From - PROBASS ∆ HARDI

Як повідомлялося раніше, багатьом продуктам можна знайти альтернативне застосування, наприклад картопля може стати в пригоді не тільки для створення свічок, але і також може бути використана для створення простого саморобного обігрівача.