Щоб ходити без травм: прості правила прогулянок по ожеледиці

Читать на русском
Автор
13834
На ожеледиці розганятися не варто
На ожеледиці розганятися не варто. Фото freepik.com

Потрібно не лише правильно ходити, а й падати

Українська зима у грудні не обіцяє серйозних заморозків, однак опадів варто чекати. Ходити по слизькому мокрому снігу часом небезпечно, як і по кризі. Щоб уникнути травм, потрібно дотримуватися низки правил.

Асоціація ортопедів Мічигану рекомендує розпочати з вибору правильного взуття. Найкраще зчеплення забезпечує взуття з гумовими або неопреновими композитними підошвами.

  • Намагайтеся ходити повільно. Якщо попереду місце, яке здається дуже слизьким, спробуйте його, перш ніж стати всією ногою.
  • Зберігайте рівновагу за допомогою рук, не ховайте їх у кишені. Намагайтеся не носити важкі вантажі з одного боку.
  • Коли ходите по зледенілих ділянках, робіть короткі, човгаючі кроки і злегка розсуньте ноги. Така "ходьба пінгвіна" збільшує центр важкості.
  • Під час висадки та посадки з машини чи транспорту будьте максимально обережні – багато травм відбуваються саме в цей момент.
  • Ортопеди рекомендують при падінні намагатися не приземлятися на коліна, зап’ястя або спину, а падати, наприклад, на бік.

Раніше "Телеграф" розповідав, як можна зігрітися на вулиці. Важливо також правильно одягнутись при виході з дому, щоб вам не були страшні морози та вогкість.