Рецепт класичної солянки - найкраща страва для відновлення організму після свят

Читать на русском
Автор
3721
Збірна солянка має кислуватий смак, який чудово тонізує після святкових застіль
Збірна солянка має кислуватий смак, який чудово тонізує після святкових застіль. Фото gotovimsmachno.com

Приготувати таку страву дуже легко, а головне — згодиться практично все, що лишилося у вашому холодильнику

Після зустрічі Нового року 2023 у багатьох українців лишилося чимало залишків їжі та невикористаних продуктів. Ми вже розповідали про 5 способів зберегти приготовані страви, а тепер хочемо запропонувати ще один.

З залишків сирної та м’ясної тарілок, оливок, маслин і всіляких овочів можна приготувати дуже смачну збірну солянку. Це ситна ароматна страва з кислинкою, яка допоможе відновити сили після святкового застілля і можливого переїдання. Рецептом традиційної солянки, якою залюбки посмакує уся родина, ділиться сайт NTA.

Інгредієнти:

  • бульйон з нежирного м’яса (наприклад, з курки) — 1,2 л
  • бекон або грудинка — 70 г
  • копчена ковбаса (краще — зі свинини) — 100 г
  • курятина — 160 г
  • цибуля — 1 шт. (велика)
  • морква — 1 шт.
  • солоні огірки — 3 шт. (великі)
  • томатна паста — 3 ст.л.
  • паприка (краще — копчена) — ½ ч.л.
  • картопля — 1 шт. (велика)

Зважайте, що це — рекомендована кількість, ви можете змінювати її на власний смак. Не проблема, якщо чогось із цього списку у вас не знайшлося — можете спробувати додати якийсь інший складник. Головне — класти кілька видів м’яса, овочі, солоні огірки і томатну пасту. Додаються за бажанням й оливки — смак солянки буде ще цікавішим.

Продукти для подачі солянки на стіл:

  • лимон — ½ шт.
  • оливки — до смаку
  • зелень
  • чорний перець
  • сметана

Приготування:

Спершу треба налити бульйон у велику каструлю і підігріти його. Тим часом у глибокій сковороді на середньому вогні обсмажуємо бекон, ковбасу, шинку та інші м’ясні вироби, які ви збираєтеся покласти в суп. Коли жир розтопиться, додайте дрібно нарізану цибулю і натерту на маленькій терці моркву. Смажте овочі деякий час, але не дайте їм стати коричневими — щойно овочі почнуть міняти колір на більш темний, додавайте дрібно нарізані солоні огірки. Тушкуйте ще 5 хв. Тоді додайте томатну пасту і паприку, добре перемішайте і вимкніть плиту.

Бульйон нам треба довести до кипіння, а після цього додати в нього порізану картоплю. Усе знову має закипіти, після чого даємо бульйону поварися на дрібному вогні ще 5 хв.

Тоді додаємо в каструлю підсмажену суміш з овочів, м’ясних виробів і томатної пасти. Варимо суп на повільному вогні ще 5-10 хв, а тоді пробуємо на смак — якщо солянка недостатньо солона, можна додати трохи розсолу з огірків.

Після цього вимикаємо вогонь і накриваємо суп кришкою. Страва має кілька годин настоятися.

Як подавати солянку

Подавати на стіл класичну солянку прийнято з тонкою скибочкою лимона, дрібно нарізаним кропом або пастернаком і декількома оливками в кожній тарілці. Дехто любить додавати у цей суп сметану.

Раніше ми розповідали, що можна приготувати замість набридлих котлет. Така м’ясна страва чудово смакує як гарячою, так і холодною.