Рецепт класичної солянки - найкраща страва для відновлення організму після свят
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 3721
Приготувати таку страву дуже легко, а головне — згодиться практично все, що лишилося у вашому холодильнику
Після зустрічі Нового року 2023 у багатьох українців лишилося чимало залишків їжі та невикористаних продуктів. Ми вже розповідали про 5 способів зберегти приготовані страви, а тепер хочемо запропонувати ще один.
З залишків сирної та м’ясної тарілок, оливок, маслин і всіляких овочів можна приготувати дуже смачну збірну солянку. Це ситна ароматна страва з кислинкою, яка допоможе відновити сили після святкового застілля і можливого переїдання. Рецептом традиційної солянки, якою залюбки посмакує уся родина, ділиться сайт NTA.
Інгредієнти:
- бульйон з нежирного м’яса (наприклад, з курки) — 1,2 л
- бекон або грудинка — 70 г
- копчена ковбаса (краще — зі свинини) — 100 г
- курятина — 160 г
- цибуля — 1 шт. (велика)
- морква — 1 шт.
- солоні огірки — 3 шт. (великі)
- томатна паста — 3 ст.л.
- паприка (краще — копчена) — ½ ч.л.
- картопля — 1 шт. (велика)
Зважайте, що це — рекомендована кількість, ви можете змінювати її на власний смак. Не проблема, якщо чогось із цього списку у вас не знайшлося — можете спробувати додати якийсь інший складник. Головне — класти кілька видів м’яса, овочі, солоні огірки і томатну пасту. Додаються за бажанням й оливки — смак солянки буде ще цікавішим.
Продукти для подачі солянки на стіл:
- лимон — ½ шт.
- оливки — до смаку
- зелень
- чорний перець
- сметана
Приготування:
Спершу треба налити бульйон у велику каструлю і підігріти його. Тим часом у глибокій сковороді на середньому вогні обсмажуємо бекон, ковбасу, шинку та інші м’ясні вироби, які ви збираєтеся покласти в суп. Коли жир розтопиться, додайте дрібно нарізану цибулю і натерту на маленькій терці моркву. Смажте овочі деякий час, але не дайте їм стати коричневими — щойно овочі почнуть міняти колір на більш темний, додавайте дрібно нарізані солоні огірки. Тушкуйте ще 5 хв. Тоді додайте томатну пасту і паприку, добре перемішайте і вимкніть плиту.
Бульйон нам треба довести до кипіння, а після цього додати в нього порізану картоплю. Усе знову має закипіти, після чого даємо бульйону поварися на дрібному вогні ще 5 хв.
Тоді додаємо в каструлю підсмажену суміш з овочів, м’ясних виробів і томатної пасти. Варимо суп на повільному вогні ще 5-10 хв, а тоді пробуємо на смак — якщо солянка недостатньо солона, можна додати трохи розсолу з огірків.
Після цього вимикаємо вогонь і накриваємо суп кришкою. Страва має кілька годин настоятися.
Як подавати солянку
Подавати на стіл класичну солянку прийнято з тонкою скибочкою лимона, дрібно нарізаним кропом або пастернаком і декількома оливками в кожній тарілці. Дехто любить додавати у цей суп сметану.
Раніше ми розповідали, що можна приготувати замість набридлих котлет. Така м’ясна страва чудово смакує як гарячою, так і холодною.