Як одягнутися в залежності від температури: прості варіанти на кожен день

Читать на русском
Автор
8175
Не варто забувати про аксесуари
Не варто забувати про аксесуари. Фото Ілюстративне фото

Кожна погода вимагає свого варіанту гардеробу, адже важливо не тільки не замерзнути, а й не перегрітися

Перепади зимової погоди можуть бути досить сильними. Цієї зими в січні погода зробила сюрприз у вигляді температури вище +10 за Цельсієм. Але вже незабаром опуститься на десятки градусів нижче.

Проблема, як одягнутися за погодою, актуальна і в зимовий час. Журнал "Travel Insider" пропонує при м’якій зимі від +10 до +15 носити звичайну одежу — сорочки, толстовки, сукні, джинси, штани або спідниці в поєднанні з не дуже щільним верхнім одягом — шкіряними куртками, парками. Можна додати легкий шарф. У таку погоду ще доречні кросівки.

При нижчій температурі від +5 до +10 за Цельсієм варто почати серйозніше утеплюватися. Автори радять одягати товстіші светри та водолазки з трикотажу, кашеміру або вовни. Якщо є необхідність, можна надіти шар термобілизни під джинси або штани. Замість короткої куртки краще одягнути тепліші варіанти, наприклад, пуховик або пальто. Не забувайте про теплі аксесуари — шапки різних фасонів, шарфи, рукавички, взуття, що утеплює.

Коли стовпчик термометра опускається нижче нуля, стануть у пригоді пухівки з підкладкою і капюшоном. Найкраще брати з внутрішнім шаром із флісу, пуху, вовни або синтетичних утеплювачів. Верхній шар одягу повинен бути непромокальним. Шапки, шарфи та теплі шкарпетки, а також рукавички та грілки для рук за такої температури дуже бажані. Для взуття найкращим варіантом будуть водонепроникні чоботи.

Для того, щоб одягнутися в серйозні морози, потрібно пам’ятати кілька правил:

  • верхній одяг повинен бути вільним, а не щільно прилягати,
  • довге пальто краще за коротку куртку,
  • у верхнього одягу повинні бути каптур, застібка блискавка та кишені,
  • носіть товсту шапку та щільні рукавиці,
  • обличчя краще прикрити шарфом,
  • шкарпетки повинні бути або з водовідведенням, або вовняні — у бавовняних ногах спітніють і замерзнуть,
  • не нехтуйте утепленням — носіть кілька шарів одягу та вибирайте моделі на флісі.

Раніше "Телеграф" публікував прості поради як утеплити взуття, щоб ноги не мерзли навіть за сильного мінуса. У Міністерстві охорони здоров’я порадили у морози одягати якнайбільше слоїв, адже здоров’я на першому місці.