Ніжний паштет із курячих шлуночків, який підкорює своїм смаком: простий рецепт

Читать на русском
Автор
1522
Така намазка пасує до бутербродів та гріночок
Така намазка пасує до бутербродів та гріночок. Фото ukr.media

Страва, яку оцінить вся родина, її можна подавати на стіл і у свята, і в будні

Існує чимало чудових варіантів паштету. Наприклад, печінковий паштет, який можна зробити дуже ніжним і без гірчинки, або смачний курячий паштет із додаванням свинини. Такий можна готувати великими порціями у вигляді заготівель "про всяк випадок".

А можна зробити неймовірно ніжний та ароматний паштет із курячих шлуночків. Така намазка чудово підійде для бутербродів і грінок та сподобається усій родині. Простим рецептом ділиться Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • 900 г курячих шлунків
  • 8 ст.л. вершків
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 30 г вершкового масла
  • 1 ч.л. паприки
  • чорний перець, сіль — до смаку

Приготування:

У каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння. Кладемо курячі шлуночки і відварюємо до готовності.

Тим часом цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками. Кладемо на розпечену сковороду та обсмажуємо до появи золотистого кольору. Після цього додаємо часник, пропущений через прес, та обсмажуємо ще близько 30 сек.

Дістаємо шлунки з води і перекладаємо у миску. Туди ж додаємо підсмажені цибулю з часником, чорний перець, паприку й сіль. Вливаємо вершки і збиваємо все блендером до однорідної маси.

Готовий паштет розкладаємо по банках, зверху кладемо вершкове масло і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо до тих пір, поки масло повністю не розтане. Потім баночки дістаємо, даємо трохи охолонути, закриваємо кришкою і прибираємо у холодильник.

Раніше ми розповідали, як приготувати легкий грибний паштет із печериць. Нотки пікантності цьому рецепту додає сухий часник і перець. Смак — просто фантастичний.