Зимова нудьга відступає: фінські способи підвищити собі настрій у холоди

Читать на русском
Автор
Активності на свіжому повітрі підвищують настрій
Активності на свіжому повітрі підвищують настрій. Фото eehealth.org

Прості та практичні рекомендації на кожен день

Взимку багато людей настрій не на висоті. Однак є способи зробити його кращим. Їм можна повчитися у північних народів, наприклад фінів, у частині країни у яких зима дуже холодна і триває значно довше трьох місяців, а сонце майже не сходить.

Серед популярних порад щодо покращення настрою та самопочуття у жителів Фінляндії на першому місці стоять прогулянки. Навіть якщо на вулиці мороз — фіни виходять та активно рухаються, гуляють, займаються спортом. Важливо також почуватися комфортно за будь-якої погоди — жителі Фінляндії віддають перевагу зручному та теплому одягу. Займатися можна не лише спортом, а взагалі своїми улюбленими справами — все для підняття настрою.

У похмурі дні вони використовують лампи денного світла, щоб налагодити сон. Також у пошані різні гарячі напої, серед яких кава, какао, різні чаї. Популярні гарячі ягідні напої і взагалі — вживання місцевих ягід, а як приємний бонус — у ході шоколад.

Не можна говорити про зиму у Фінляндії і не згадати фінську сауну — вона дуже популярна в країні, навіть у низькоповерхових будинках у квартирах. Для фінів сауна — це не тільки про зігрівання, а ще й спілкування. У рекомендаціях для студентів, які приїхали до університету в Турку (близько -25 взимку), наголошується, що сауни — одне з небагатьох місць, де фіни раді поспілкуватися з незнайомцями. Оточити себе друзями — одна з найпопулярніших порад, як пережити темну фінську зиму.

Раніше "Телеграф" розповідав, які сучасні гаджети допоможуть зробити зимовий сезон приємнішим. Нагрівач і стерилізатор для рушників та аромаустілки з підігрівом у мікрохвильовій печі — здається, майбутнє вже настало.