Зимовий лайфхак для водіїв: як зробити, щоб "двірники" не примерзали до скла

Читать на русском
Автор
537
Три перевірені поради, які точно не зашкодять вашому авто
Три перевірені поради, які точно не зашкодять вашому авто. Фото pexels.com

Експерти розповіли, як безпечно відновити роботу склоочисників, а чого робити в такому випадку точно не можна

Зимовий період – один із небезпечних, як для водіїв-початківців, так і для досвідчених автомобілістів. При зниженні температури та випадінні снігу у власників авто з’являється чимало турбот: починаючи від необхідності змінити гуму й прогрівати машину, і закінчуючи тим, що автомобіль час від часу доводиться "звільняти" від крижаної кірки.

Ще одна поширена взимку проблема — "двірники", які примерзають до лобового скла і можуть зламатися. Що робити, аби вберегтися від такої неприємності, розповідають експерти "Авто Світ".

1 порада: Правильний підігрів

Якщо ви можете потрапити у салон авто (адже буває, що примерзають і двері), запустіть двигун і направте потік повітря кліматичної системи на лобове скло. Важливо увімкнути саме цю систему, а не вбудований електричний обігрів, адже в останньому випадку від різкого перепаду температури може тріснути скло.

2 порада: Механічне очищення

Якщо маєте скребок від льоду, спробуйте очистити скло механічним способом, поки воно нагрівається з боку салону. Так процес помітно пришвидшиться.

3 порада: Склоомивач та спеціальні засоби

Якщо в багажнику є каністра з зимовим омивачем чи спеціальний засіб для розморожування скла, можна використати їх – спирт може допомогти послабити крижану хватку. Допоможе, наприклад, рідина, що містить більш як 35% спирту. Це найдешевший спосіб, але ефект, на жаль, протримається недовго.

Що не можна робити, якщо примерзли "двірники"

  1. В жодному разі не можна поливати замерзле скло окропом – тріщина в такому випадку гарантована.
  2. Не варто намагатися відірвати примерзлий склоочисник руками – зламаєте.
  3. Не намагайтеся скористатися вбудованою системою омивання скла, бо вона відразу запускає примерзлі склоочисники — так ви можете їх зламати.
  4. Не намагайтеся підкласти щось під "двірники" (наприклад, картон, як це часто радять) — з часом після таких "лайфхаків" склоочисники перестануть нормально прилягати до скла.
  5. Ще одна не надто дієва порада — заздалегідь обробляти щітки склоочисників силіконовими засобами. З цією рекомендацією треба бути обережними, адже зазвичай перед самим паркуванням таке робити ніхто не стане (ми ж завжди кудись поспішаємо), а якщо обробити "двірники" наперед, то за день від силікону уже нічого не залишитися. Та і якість очищення скла після цього може змінитися не на краще.

Раніше "Телеграф" розповідав про лайфхаки для розморожування лобового скла машини. Ці прості хитрощі допоможуть швидко впоратися з проблемою і не нашкодити при цьому улюбленій машині.