Земля буде під ударами потужних магнітних бур: прогноз до кінця зими

Читать на русском
Автор
5190
Магнітна буря
Магнітна буря. Фото pinterest.com

Землю чекає період сильних магнітних бур

Земля тільки пережила чергову затяжну магнітну бурю, проте вже стало відомо, що в січні 2023 року наша планета може зазнати сильної геомагнітної активності ще двічі. У лютому, до речі, також очікується кілька магнітних бур.

Як пише видання "РБК-Україна", у другій половині поточного місяця на нас чекають ще дві сильні (до 5 балів) магнітні бурі. Перша буде затяжною і триватиме цілодобово з 18 по 19 січня. Друга буде коротка, проте не менша сила — 23 січня.

Після цього ситуація на геомагнітному "фронті" буде спокійною.

Активність геомагнітного поля відновиться вже у лютому 2023 року. Усю першу половину останнього місяця зими Землю "штормитиме". Магнітні бурі очікуються:

  • 5 лютого (дуже сильна);
  • 7 лютого (середньої сили);
  • 10 лютого (сильна);
  • 15 лютого (слабка).

Що таке магнітна буря

Магнітними бурями називають збурення геомагнітного поля нашої планети. Вони можуть тривати від кількох годин до кількох діб. Бурі утворюються, коли з околицями Землі зіштовхуються обурені потоки сонячного вітру та взаємодіють із магнітосферою нашої планети.

Як геомагнітна активність впливає на людину

Під час магнітних бур, метеозалежні та вагітні люди можуть відчувати болі в ділянці голови, серця, суглобів та спини. Крім того, обережним у ці дні необхідно бути і громадянам із хронічними захворюваннями та ослабленим імунітетом.

Нагадаємо, раніше ми писали, що народний синоптик Деркач зробив свій прогноз погоди до кінця зими 2023 року.