Низка потужних магнітних бур несеться до Землі: коли чекати "ударів"

Читать на русском
Автор
681
Магнітні бурі
Магнітні бурі. Фото nasa.gov

Лютий буде багатий на потужні магнітні бурі

Потужна магнітна буря зараз у самому розпалі, але після нього на Землю чекає спокійна обстановка на геомагнітному "фронті". Тим не менш, потужні хвилювання геомагнітного поля очікуються вже на початку лютого.

Так, за даними видання OBOZREVATEL, у період з 5 по 15 лютого очікується ціла низка магнітних бур. Найпотужніша з них відбудеться 5 лютого, друга за силою чекає на землян вже 15 числа. При цьому між цими датами відбудуться хвилювання магнітного поля середньої інтенсивності – 7 лютого.

Що таке магнітна буря

Магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі. Вони можуть тривати як кілька годин, так і кілька діб. Утворюється вони, коли з околицями Землі зіштовхуються обурені потоки сонячного вітру, а потім взаємодіють із магнітосферою планети.

Як магнітна буря може вплинути на людину

Під час активності магнітних бур, деякі метеозалежні та вагітні люди можуть відчувати головний біль, біль у ділянці серця, суглобів та спини. Крім того, обережним у ці дні необхідно бути і громадянам із хронічними захворюваннями та ослабленим імунітетом.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, яким в Україні буде останній місяць зими 2023 року . Синоптик щедрін здивував прогнозом.

Також ми повідомляли про те, коли Україну може засипати снігом та заступити хуртовиною.