Як вирішити популярні зимові проблеми: п’ять корисних лайфхаків для дому

Читать на русском
Автор
Лайфхаки на всі випадки життя
Лайфхаки на всі випадки життя. Фото nastroy.net

Прості способи позбутися проблем, які часто виникають взимку

Зима приносить цілу низку проблем: йдучи на вулицю, нам потрібно тепло одягатися, аби не замерзнути й не застудитися, та робити "протиожеледне" взуття, щоб не впасти на льоду. У будинку тим часом в холодну пору часто може бути прохолодно, а на вікнах починає збиратися конденсат. Чимало труднощів зумовлює цей період і для автомобілістів: машину треба вчасно й обережно очищати від снігу та намерзлого льоду, а в салоні може виявитися досить таки холодно. Як боротися з усіма цими проблемами ми вже розповідали, тож сьогодні зосередимося на проблемах, які підстерігають нас взимку удома.

Одна з найчастіших проблем — брудні калюжі при вході, які лишаються як взуття. Позбутися їх можна, підселивши біля дверей чималу ганчірку, яка вбиратиме в себе зайву рідину. Проте її досить часто потрібно буде викручувати й змінювати. Є простіший трюк, який вирішить проблему. Про нього розповідає "Лайфхакер".

Брудні калюжі від розталого снігу з коридору легко "вижене" звичайний піддон для взуття, наповнений гравієм, щебенем чи піском. Поміщайте туди черевики відразу після того, як роззуєтеся. Вода просто стікатиме вниз, а взуття залишиться сухим і відносно чистим.

Інші корисні зимові лайфхаки для дому

  1. Якщо ви запікали щось у духовці, то після завершення процесу приготування залиште дверцята відкритими. Тепло, яке залишилося всередині, зігріє кухню, а не пропадатиме даремно.
  2. Наклейте на стіну за батареєю шматок фольги або тепловідбивної ізоляції (та ж фольга разом зі спіненим поліетиленом) — приблизно за розміром радіатора. При тій самій температурі батареї у кімнаті буде помітно тепліше.
  3. Щоб зволожити повітря в кімнаті, час від часу кип'ятіть звичайну воду у каструлі протягом 15-20 хв. Накривати кришкою її, звісно ж, не потрібно. Можна додати у воду скоринки цитрусових, палички кориці або гвоздику, щоб поліпшити аромат у квартирі.
  4. Перед тим, як взятися за прибирання снігу на ділянці, нанесіть на лезо лопати трохи рослинної олії. Зручніше це робити, переливши олію в пляшку з пульверизатором. Так сніг не прилипатиме до лопати.

Раніше ми розповідали, як утеплити вікна за допомогою звичайної губки для миття посуду. Для виконання цього простого трюку нам знадобиться також скотч і ножиці.