Дачникам на замітку: що можна сіяти на розсаду вже у лютому

Читать на русском
Автор
582
Що можна сіяти на розсаду у лютому
Що можна сіяти на розсаду у лютому. Фото pexels.com

Правильне освітлення, полив та догляд допоможуть виростити гарну розсаду.

Якщо ви думали, що городньо-дачний сезон починається з настанням тепла, то ви помиляєтесь. Наприклад, першу розсаду можна висаджувати вже в лютому. А ось яку саме, поспішаємо вам розповісти.

Як зазначає портал prostoway, вибір рослин для посіву в останній зимовий місяць досить великий, проте ці лютневі "городні справи" мають свої тонкощі. Про це — читайте далі.

Що можна сіяти на розсаду у лютому

Серед рослин, які можна садити на розсаду наприкінці зими, такі варіанти:

  • Зелена цибуля;
  • селера;
  • баклажани;
  • солодкий перець;
  • картопля;
  • томати.

Однак перед тим, як їх висаджувати, зверніть увагу на терміни посівів, які вказані на пакуванні насіння, і чи підходять вони для цього періоду.

Також після висівання перших культур важливо стежити, щоб паростки не витягувалися, а причиною цього може бути погане освітлення. Наприклад, томатам потрібно щонайменше 17 годин світла, а перцям – 13 годин. Крім цього, важливо стежити за температурою ґрунту. Багато рослин можуть не прорости, якщо вона буде нижчою за +15 градусів.

Раніше ми розповідали, як за допомогою аспірину, цукру та інших хитрощів продовжити життя букета. Ці прості способи обов’язково стануть вам у пригоді, особливо напередодні головного свята всіх закоханих — Дня Святого Валентина.