Прочистити батарею дуже просто: кілька кроків, з якими впорається будь-хто

Читать на русском
Автор
660
Чистимо батареї опалення легко і без зайвого клопоту
Чистимо батареї опалення легко і без зайвого клопоту. Фото econet

Промити радіатор опалення дуже легко, якщо батарея погано гріє

Яким би якісним та дорогим не був радіатор опалення, він поступово забивається брудом зсередини і починає погано справлятися зі своїм основним завданням – гріти приміщення. Для нормального функціонування цього приладу потрібно знати правила експлуатації батареї, а також способи ефективного чищення радіатора зсередини.

Щоб прочистити радіатор, не знімаючи його зі стіни, пропонуємо скористатися одним легким способом, що не вимагає великих зусиль. У цьому випадку ми допоможемо гарячій воді рівномірно проходити трубами, пише cpykami.

Як прочистити батарею, не знімаючи її зі стіни

Перекриваємо кран подачі води зверху та знизу. Відкручуємо збоку одну гайку зверху, тільки не зачіпаємо наступну деталь: під нею знаходиться прокладка, яку доведеться міняти, якщо ви її випадково знімете.

чищення радіатора опалення

Далі трохи відкриваємо кран подачі води зверху, даємо воді трохи стекти. Вимикаємо, виливаємо у таз. Знову відкриваємо кран, проливаємо, вимикаємо. Робимо так не менше 3 разів.

чищення батареї опалення

Потім закручуємо гайку назад. Відкручуємо знизу. Повторюємо процедуру: відкриваємо кран подачі води знизу, проливаємо кілька разів, вимикаємо. Щоб вода не бризкала на стіни, потрібно підставити звичайну дошку.

чищення батареї опалення

Після пропуску води через обидва крани закручуємо гайки щільно, відкриваємо крани.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зігрітися взимку за допомогою обдуманого розміщення меблів у вашій оселі. Не перетворюйте свій "барліг" на зимове царство.