Це не пластмаса: у яких горщиках краще вирощувати розсаду

Читать на русском
Автор
657
Пора зайнятися розсадою
Пора зайнятися розсадою. Фото agrosadochok.com.ua

Вибір горщика для розсади дуже важливий

Поки що не настав сезон робіт на городі, але досвідчені дачники вже усі в клопотах. Вирощування розсади вимагає кропітких зусиль і важливо врахувати всі нюанси, щоб отримати бажаний результат. Один із важливих моментів – вибір горщика.

Багато хто звик сіяти рослини на розсаду в пластмасову тару, але це не найкращий варіант. Краще зупинитися на торф’яних горщиках для розсади, на що є три конкретні причини, пише ukr.media.

По-перше, вашим рослинам не доведеться "переїжджати". Перевага торф’яної тари в тому, що її можна висадити в землю разом із розсадою. Це суттєво заощадить час, а що ще важливіше – мінімізується ризик пошкодження коріння при "переселенні" в лунку.

По-друге, екологічність – унікальна властивість торфових горщиків для розсади. Так ви точно збережете рослину та ґрунт у первозданному вигляді.

По-третє, зверніть увагу на структуру торф’яних ємностей для розсади. Пористість – величезний плюс, завдяки якому рослини зможуть вільно "дихати" та випускати зайву вологу. Відповідно це зменшує ризик загнивання та вогкості, якщо ви перестараєтеся з поливом.

Раніше "Телеграф" розповідав, яке насіння перед посадкою розсади необхідно замочити. Так рослини швидше проростуть і будуть міцнішими.