"Сюрприз" на День закоханих: на Землю рухаються кілька магнітних бур

Читать на русском
Автор
636
Активність на Сонці 14 лютого буде незначною
Активність на Сонці 14 лютого буде незначною. Фото Ілюстративне фото

Магнітна буря накриє Землю на цілу добу з 14 по 15 лютого

Завтра, 14 лютого, на День закоханих Землю можуть накрити одразу кілька магнітних бур. За своєю потужністю активність на Сонці відрізнятиметься від тієї, що відбудеться 19-21 лютого.

Про це повідомляють на сайті відстеження космічної погоди Spaceweather. За даними, магнітна буря триватиме з 14 по 15 лютого.

Так, 14 лютого очікується магнітна буря категорії G1 потужністю 2 бали за 9-бальною шкалою. Така буря вважається слабкою за К-index, але закоханим варто бути на чеку — магнітних бур може бути кілька. Все через те, що до Землі мчать кілька корональних викидів маси, які були викинуті Сонцем під час потужного спалаху класу Х та внаслідок виверження магнітної нитки. Дві ці події відбулися 11 лютого.

Крім того, якщо ви перебуваєте в арктичних регіонах, то на вас може чекати приємний сюрприз. У День усіх закоханих 14 лютого можна побачити в небі північне сяйво, яке є реакцією магнітосфери планети у відповідь на заряджені частинки сонячного вітру.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, чого чекати у житті в День святого Валентина. Карти Таро говорять про те, що у багатьох цей день буде дуже вдалим.