Щоб не були плоскі, як підошва: секрети приготування пишних оладок, як у бабусі

Читать на русском
Автор
1134
Усе надзвичайно просто
Усе надзвичайно просто. Фото pexels.com

Щоб оладки були пухкими та смачненькими, недостатньо просто змішати усі компоненти

Уже зовсім скоро українці відзначатимуть Масляну. До цього свята традиційно готується багато смачних млинців з різними начинками, причому їх випікають протягом всього тижня. Однак, якщо вам більше до вподоби оладки, можете спокійно готувати їх.

А щоб свято вдалося й оладки потішили вас неперевершеним смаком, ароматом і пишністю, ділимося з вами цим чудовим рецептом. Якщо виконувати все за інструкціями з приготування, оладки ніколи не будуть плоскими, зауважує pixelinform.

Інгредієнти:

  • 500 мл кефіру
  • 500 г борошна
  • 1,5 ст.л. цукру
  • 1/3 ч. л. солі
  • 2/3 ч. л. соди
  • 1 яйце
  • олія

Приготування:

Найперше, на чому варто наголосити: усі інгредієнти, які ви дістали з холодильника, повинні прогрітися до кімнатної температури. Зі щойно дістаних із холоду компонентів вдалої випічки не вийде.

  1. Збийте яйця з сіллю та цукром.
  2. Додайте теплий кефір і добре перемішайте (кефір можна підігріти, але головне, щоб він не закипів).
  3. Влийте трохи олії, додайте маленькими порціями борошно і постійно перемішуйте, щоб не утворювалися грудочки.
  4. Після цього додається сода. Її при замішуванні тіста на кисломолочній основі, до речі, можна не гасити оцтом.
  5. Тепер гарно перемішайте все і залиште тісто "відпочити" 15-30 хв на столі.

Смажаться такі божественні оладки на попередньо розігрітій з олією сковороді — до появи рум’яної скоринки з кожного боку. Смаколики за цим рецептом завжди пишні та ароматні — прямо, як у бабусі в дитинстві. Вони чудово смакують з маслом, сметаною, натуральним йогуртом, ягодами, медом, варенням та всілякими сиропами.

Раніше ми розповідали, як приготувати кольорові млинці без хімічних добавок. Яскраві кольори можуть надати абсолютно безпечні натуральні інгредієнти. Такі кольорові млинці гарно виглядатимуть на святковому столі.