Медівник із дитинства за рецептом тещі: готуємо пухкий та ароматний пиріг на склянці кефіру

Читать на русском
Автор
2355
Класичний тещин медовик
Класичний тещин медовик. Фото Скрін із відео

Секрети, які дозволять зробити випічку дуже запашною та смачною

Смачна випічка — привід для гордості будь-якої господині. Уміння приготувати пишний та ароматний пиріг або торт — прояв справжньої майстерності. Однак, якщо ваші навички поки що недостатньо "прокачані", не переймайтеся — є настільки круті рецепти, які дозволять спекти ідеальний пиріг будь-кому.

Одним із таких рецептів у фейсбук-групі "Рецепти Коліжанок" ділиться Дмитро Дячук. Каже, пекти просто неймовірний медівник його навчила теща. "Теща навчила пекти класичний медівник. Запашний і смачний! Тепер ділимося з вами рецептом. Зберігайте собі, щоб не загубити. Знову заради вас видаю тещин рецепт ", — пише автор.

Інгредієнти:

  • яйця — 3 шт.
  • цукор — 2 склянки
  • борошно — 4 склянки
  • кефір — 1 склянка
  • мед — 3 ст.л.
  • сода — 1 ст.л.
  • олія — 100 мл
  • вода — 0,5 склянки
  • волоські горіхи — 1 склянка
  • гвоздика — 8 шт.

Приготування:

  1. Три ложки цукру "спалюємо" у каструлі, а коли він потемніє, доливаємо пів склянки кип'ятку, розмішуємо та ставимо охолоджуватися.
  2. Яйця збиваємо з цукром до однорідної маси.
  3. Кефір виливаємо у глибоку посудину та додаємо соду, добре все перемішуємо.
  4. До маси з яєць та цукру додаємо кефір, олію, мед, спалений цукор і знову все гарненько перемішуємо.
  5. Поступово додаємо просіяне борошно, постійно розмішуючи масу, щоб не було грудочок.
  6. Після цього до вже готового тіста додаємо чищені подрібнені горіхи та гвоздику і все добре вимішуємо.
  7. Форму для запікання застеляємо пергаментом, змащуємо олією та посипаємо борошном. Виливаємо тісто у форму і залишаємо настоюватися на всю ніч.
  8. Випікаємо традиційний тещин медовик у духовці 50 хв при температурі 180°С. Вистигати він має прямо в духовці.

Раніше ми ділилися незвичайним рецептом торта "Мурашник", який завдяки одній цікавій деталі виходить навіть смачнішим, ніж у дитинстві. А головне — такий десерт зможе приготувати кожен.