Хрустка цибулька за давно забутим рецептом бабусі: справжній український смаколик

Читать на русском
Автор
4751
Смачні цибульники, які готували ще наші бабусі та прабабусі
Смачні цибульники, які готували ще наші бабусі та прабабусі. Фото delo-vcusa.ru

Бюджетна страва, яку легко приготувати — швидко готується, ще швидше з’їдається

Хороша господиня зможе приготувати смачну страву практично з будь-чого. Хоч би й з цибулі, як це робили наші предки! Соковиті хрумкі цибульники — несправедливо забута українська страва, яку раніше часто готували і завжди подавали до смачного червоного борщу чи розсольника (інша назва — квасок).

Тепер же про цю смакоту мало хто знає, тому відома українська блогерка-кулінар Лілія Цвіт вирішила поділитися оригінальним рецептом на своєму youtube-каналі. Каже, такі цибульники виходять дуже смачними та ароматними, а готуються дуже просто.

Інгредієнти (вихід: 15-17 шт.):

  • цибуля — 3-5 шт. (залежно від розміру)
  • сіль — 0,5 ч. л.
  • кефір або нежирна сметана — 100 г
  • яйця — 1 шт.
  • сода — 0,5 ч. л.
  • горілка — 1 ст. л.
  • борошно — 200 г

Приготування:

  1. Наріжте цибулю півкільцями, посоліть, гарненько перемішайте і залиште на 10-15 хв, щоб вона пустила сік.
  2. Тим часом готуємо тісто: до яєць додається кефір або нежирна сметана і перемішується.
  3. Далі додаємо соду та горілку — так тісто менше вбиратиме жир.
  4. Тепер на черзі просіяне борошно: вводимо його потроху і замішуємо тісто, як на оладки. За консистенцією воно має нагадувати густу сметану.
  5. До готового тіста додаємо цибулю і добре все перемішуємо ложкою, щоб частинки овоча повністю покрилися тістом. До речі, цибулю перед додаванням варто трохи пожмакати руками, аби вона стала м’якшою.
  6. Налийте у пательню велику кількість олії та добре її розігрійте. Тоді ложкою починайте викладати тісто (небагато, щоб кожен цибульник міг добре просмажитись) й обсмажуйте на середньому вогні до появи з обох сторін золотистого кольору.
  7. Щоб прибрати зі страви зайвий жир, готові цибульники викладайте на паперові рушники.

Найкраще ця смачна українська страва пасує до борщу. Проте їх можна їсти й окремо, здобрюючи сметаною та зеленню.

Раніше ми розповідали, що найніжніше сало виходить, якщо додати в нього цукор. Цей секретний рецепт робить звичайне сало особливо ніжним та ароматним — воно прекрасно смакуватиме і до борщу, і просто зі шматочком чорного запашного хліба.