Важливі тільки два моменти: як підготувати насіння помідорів до посіву

Читать на русском
Автор
1013
Пора висівати соковиті томати
Пора висівати соковиті томати. Фото zaxid.net

Це запорука того, що вам вдасться виростити хорошу розсаду та отримати щедрий врожай

Помідори — одна з небагатьох культур, які зустрічаються практично на кожній дачній ділянці. Займатися їх вирощуванням треба з ранньої весни, адже ці рослини мають тривалий вегетаційний період — висівають на розсаду їх у березні-квітні.

При цьому є один простий спосіб, який значно прискорить проростання і схожість насіння. Крім того, завдяки цьому хитрому трюку вам вдасться ще й кількісно збільшити урожай, передає Ukr.Media. При цьому, щоб підготувати насіння до посіву, його потрібно буде попередньо обробити — як саме, розказуємо далі.

Найкращий спосіб суттєво прискорити проростання і схожість насіння

Для того, щоб насіння томатів швидше проросло, його достатньо добре прогріти. Найпростіший метод — скористатися теплом батареї. Для цього беремо газетку, розкладаємо на ній насіння і поміщаємо його на 2-3 дні на теплий радіатор.

Досвідчені дачники кажуть, що цей спосіб, крім усього іншого, збільшує кількість жіночих квіток на кущі томатів. А це значить, що автоматично підвищується і врожайність цих кущів.

Знезараження насіння помідорів перед посівом: найкращі способи

Ігнорувати потребу знезаражувати насіння перед посадкою не можна, адже багато хвороб передаються саме через посадковий матеріал. Найкращими методами обробки насіння томатів вважаються наступні:

  1. Марганцівка. Для приготування розчину в 100-150 мл води кімнатної температури розчиняємо 1 г марганцівки (розчин має бути світло-рожевим). Опускаємо в нього насіння і витримуємо 15-20 хв. Після цього промиваємо у звичайній воді і гарно висушуємо.
  2. Алое. Беремо кілька листків алое і витримуємо їх протягом тижня при температурі +2 градуси. Тоді вичавлюємо сік у якусь невелику ємність та опускаємо в неї насіння томатів, витримуємо його там 24 години, після цього просушуємо і висіваємо.

Раніше ми розповідали, коли сіяти насіння перцю у 2023 році. Експерти вже назвали найсприятливіші дати у березні.