Як зробити ідеальне картопляне пюре: секретні компоненти, про які знають одиниці

Читать на русском
Автор
780
Так звичайна страва перетвориться на кулінарний шедевр Новина оновлена 27 березня 2023, 12:09
Так звичайна страва перетвориться на кулінарний шедевр. Фото Freepik

Деякі спеції наче створені для картоплі

Картопляне пюре — один із найпростіших гарнірів, який чудово смакує і з м’ясом, і з рибою, і сам по собі. Готувати його вміють навіть діти, але це не значить, що все так просто. Наприклад, мало хто знає, що зробити страву вдвічі смачнішою можна всього за секунду, додавши певні прянощі, які вдало підкреслять смак картоплі.

Що додати до відвареної картоплі, щоб пюре вийшло ідеальним, розповідає pixelinform. Ці секретні компоненти точно знайдуться серед ваших спецій — от тільки мало хто знає, що вони чудово поєднуються з бульбою.

Що додати в картоплю: секретні складові, які суттєво покращать смак

Перший варіант — суміш прянощів до картоплі. Її додають прямо у воду ще на етапі відварювання. Другий спосіб перетворити звичайне пюре на шедевр — присмачити його лавровим листом і перцем горшком.

Крім того, неймовірно смакуватиме картопляне пюре з різними травами. Наприклад, із сушеною селерою, червоною паприкою, куркумою, орегано та коріандром. Спробуйте додати їх у страву наступного разу і ви відчуєте різницю.

Інші важливі моменти приготування пюре

  1. Розмір картоплі. Смачнішим пюре вийде, якщо брати менші за розміром картоплини, а не подрібнювати великі.
  2. Сіль. Її краще додавати наприкінці процесу відварювання, а не на початку. А можна навіть після того, як зіллєте воду — разом з іншими компонентами.
  3. Інтенсивність кипіння. Варити картоплю краще на середньому вогні — занадто велика інтенсивність підігріву каструлі може зіпсувати смак коренеплоду.

Раніше ми розповідали, як зробити багато смачних котлет зі жмені фаршу. Цим економним лайфхаком роками користуються дсвідчені господині, які вміють приготувати смачну вечерю "з нічого".