Чи потрібно "стригти" полуницю навесні: поради, які збільшать ваш урожай у кілька разів

Читать на русском
Автор
38155
Як доглядати полуницю навесні
Як доглядати полуницю навесні. Фото gettyimages

За правильний догляд рослина віддячить вам щедрим урожаєм

Настала весна, і земля потроху починає прокидатися від зимових морозів. А це означає, що тепер у дачників з’явиться багато роботи, адже настав час готуватися до нового сезону. І сьогодні ми хочемо поговорити з вами про полуницю і правильний весняний догляд за нею.

Багато дачників мають на своїх ділянках полуницю, адже цю смачну вітамінну ягоду люблять усі. Попри те, що основні роботи з догляду за рослиною проводять восени, наприклад, обрізають листя, деякі городники повторюють процедуру і навесні, пише prostoway. Чи потрібно це робити?

Чи потрібно стригти полуницю навесні

Перше, що потрібно визначити, для чого проводиться обрізка полуниці. Ця процедура потрібна для того, щоб омолодити кущ і видалити пошкоджене листя. Оскільки зиму деяке листя могли не перезимувати, то цілком логічно їх видалити, якщо звичайно ж ви хочете отримати хороший урожай.

Також обрізка проводиться і для профілактики поширення бактеріальних та грибкових захворювань, і комах-шкідників, що зимують.

Коли обрізати полуницю навесні

Обрізка проводиться як тільки розтане сніг і трохи підсохне ґрунт, щоб легше пересуватися по грядці. Після обрізки залишаться лише нирки та зелене листя. Проводьте процедуру дуже обережно, щоб обрізаючи старе листя, ви не пошкодили квітконоси.

Раніше "Телеграф" писав, коли сіяти помідори на розсаду до висадки у ґрунт. Названо кількість днів для різних сортів.