Відомий український гурт не випустили за кордон через скандали зі Щегелем і Голубковим

Читать на русском
Автор
17284
Гурт "The Hypnotunez"
Гурт "The Hypnotunez". Фото myvin.com.ua

Музиканти не змогли потрапити на власні благодійні концерти за кордоном

Після скандалів навколо відомого українського коміка Андрія Щегеля, який втік за кордон і тепер поливає Україну та своїх співгромадян брудом, Мінкульт зробив жорсткішим правила виїзду за кордон для діячів культури. Це завадило джаз-панк гурту "The Hypnotunez" потрапити на благодійні концерти, які в них заплановані в інших країнах.

Про це колектив повідомив на своїй офіційній сторінці в інстаграмі. Музиканти записали відеозвернення, в якому заявили, що 7 березня виїхали у свій європейський тур і найближчим часом мали дати концерти у різних містах Німеччини, Польщі і Чехії. Однак, через нещодавні скандали з різними діячами культури та змінами, які після цього анонсувало профільне Міністерство, вони "застрягли" на кордоні.

"У зв'язку з останніми подіями, пов'язаними з Міністерством культури і так званими "артистами", вони призупинили можливість для художників і музикантів виїжджати за кордон, оголосивши про якісь нові зміни і правила, про які ніхто не знає, не повідомивши про це заявників. Неможливо додзвонитися і знайти цю інформацію в департаменті чи мережі. Ми обдзвонили від секретарів до міністрів, від голови військової адміністрації до генеральних консулів країн, де ми маємо грати. За останні два дні "постукали в усі можливі двері"…", — йдеться у дописі гурту.

У четвер, 9 березня, у них на сторінці також з’явилося повідомлення, що це не кінець і тур "The Hypnotunez" не скасовується. "Чекаємо гарних новин", — пишуть музиканти.

Нагадаємо, що стендап-комік Андрій Щегель, який хвалився тим, що виїхав з країни за дозволом від Мінкульту, пізніше вибачився за свої образливі заяви. Однак після цього випадку стало зрозуміло, що в системі з дозволами на виїзд з України є слабкі місця, тож Мінкульт вирішив зробити порядок виїзду за кордон більш жорстким.

Окрім того, напередодні стало відомо про ще один скандальний випадок: отримавши дозвіл від Мінкульту, з України виїхав режисер Тарас Голубков, який раніше знімав кліпи для Артема Пивоварова, Злати Огневич, Jerry Heil та гурту "Скрябін". Виявилося, що після повномасштабного вторгнення росії він не перестав працювати з російськими артистами-путіністами і наприкінці 2022-го поїхав у москву — знімати кліп для російської блогерки та співачки Клави Коки.