Найпростіший метод прогнати попелицю: через два дні кущі будуть як новенькі

Читать на русском
Автор
360736
Ці маленькі комашки дуже ненажерливі
Ці маленькі комашки дуже ненажерливі. Фото Freepik

Легкий спосіб позбутися небезпечного шкідника, який може за лічені дні знищити ваші рослини та врожай у цілому

Попелиця — дуже небезпечний шкідник, який може знищити весь ваш урожай. Ці маленькі комашки висмоктують сік з м'яких частин рослини і якщо їх розведеться занадто багато, вона просто загине від браку поживних речовин. Позбутися тлі можна простими народними способами. Однак не всі вони дадуть потрібний результат із першого разу, у деяких випадках маніпуляції доведеться повторювати кілька разів.

Тож ми пропонуємо один перевірений спосіб, який дасть результат із першого разу — попелиці не буде вже через 2-3 дні. Особливо ефективним цей метод вважається для захисту від тлі ягідних кущів, повідомляє телеграм-канал "Дача. Сад та город UA". Необхідний розчин легко готується і цілком безпечний для самої рослини та плодів.

Як прогнати тлю за 2 дні

Нам потрібно 2 склянки золи розвести у 10-літровому відрі води і залишити цю суміш на ніч. Вранці все треба гарно змішати, адже попіл погано розчиняється. Далі проціджуємо розчин і додаємо до нього 2 ст.л. рідкого миючого засобу — для того, щоб розчин був клейким.

Розпорошуємо його на листя у суху погоду і чекаємо — вже за 2-3 дні від тлі й сліду не залишиться. При цьому, якщо розчин потрапить на ягоди, не переймайтеся — їх достатньо буде просто помити перед вживанням.

Раніше ми розповідали, як швидко знищити бур’яни на городі. Для цього вам знадобиться лише сіль та оцет.