У чому замочити сіянку, щоб отримати добрий урожай: секрети досвідчених городників

Читать на русском
Автор
36358
Як приготувати корисний розчин для цибулі
Як приготувати корисний розчин для цибулі. Фото pexels.com

Із цим лайфхаком неймовірний урожай вам гарантовано.

Щоб отримати хороший урожай будь-якого овочу, рослинами потрібно вміти правильно саджати, а потім як за ними доглядати. І, звичайно ж, не варто забувати про добрива. І сьогодні ми хочемо поговорити про те, як правильно садити цибулю, а саме сіянку, щоб отримати неймовірний урожай.

Хороший урожай цибулі можна зібрати, якщо перед посадкою ви замочите посадковий матеріал в одному "секретному розчині", пише портал prostoway. Відзначимо відразу, нічого надприродного у цьому добрив немає і його легко приготувати самостійно.

У чому замочити сіянку для хорошого врожаю

Все що вам потрібно – це сода та вода. Такий розчин має протигрибкові та антисептичні властивості, тому якщо замочити в ньому цибулю перед посадкою, вона буде більш стійка до захворювань, а також не йтиме в стрілку. Більш того, цибуля отримає корисні поживні речовини, що містяться в соді, завдяки яким вона буде краще рости.

Як приготувати "диво-розчин": візьміть 1 столову ложку соди і розчиніть у літрі води, нагрійте все приблизно до температури 60 градусів, а коли вода трохи охолоне, замочіть у ній цибулю приблизно на 40 хвилин.

Варто відзначити, що перед замочуванням потрібно зняти верхній шар лушпиння цибулі з сіянки, але не весь. Цілком цибулину оголювати не потрібно. Після замочування добре просушіть сіянку і висаджуйте на грядці.

Раніше ми розповідали, чим поливати цибулю, щоб підвищити її врожайність. У полив можна включити підживлення, яке захистить рослину від хвороб та шкідників.