Спеціальний "економний" тариф: українці можуть менше платити за світло

Читать на русском
Автор
39479
Двозонні лічильники допомагають заощаджувати гроші на оплаті комуналки
Двозонні лічильники допомагають заощаджувати гроші на оплаті комуналки. Фото Ілюстративне фото

Зі спеціальним тарифом на лічильнику електроенергії можна заощадити до 50%

Питання економії на комунальних платежах актуальне у будь-який час. Благо, двозонні лічильники на електроенергію дозволяють налаштувати нічний тариф, за яким споживати електрику буде в рази вигідніше.

На порталі Today розповіли, що із двозонним лічильником споживачі зможуть економити до 50% на оплаті рахунків за електроенергію. Залишилося лише правильно налаштувати потрібний режим.

На екрані двозонного лічильника відображається режим "день" та режим "ніч", а також загальний обсяг спожитої електроенергії. Нічний тариф діє у години мінімального навантаження з 23:00 до 07:00 наступного дня та його вартість дешевша: до 250 кВт-год на місяць – 0,72 грн/кВт; понад 250 кВт-год на місяць – 0,84 грн/кВт. Це рівно половина від звичайного тарифу.

Таким чином, двоонний лічильник дозволяє суттєво економити на тарифах за електроенергію, якщо користуватися енерговитратними приладами після 23:00. Йдеться про мальтиварку, пральну та посудомийну машини, хлібопічки, обігрівачі та інші прилади, які споживають найбільше енергії. А у поєднанні з "розумними" програмованими розетками, які запускатимуть прилади у встановлений час, життя стане ще простіше.

Крім того, двозонні лічильники мають ще одну перевагу — вони можуть автоматично передавати показники постачальнику завдяки системі комерційного обліку електроенергії (АСКОЕ). Ця програма встановлюється під час підключення лічильника, а якщо цього не відбулося, то споживачам необхідно передавати показання самостійно за 2 дні до кінця місяця та протягом 3 днів наступного.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, чи обов’язково проходити перевірку лічильників під час війни. У мирний час необхідно проходити планову перевірку лічильників води кожні 4 роки, а лічильників газу кожні 8 років.