Без довгих замочувань: секретний спосіб варіння перлової крупи

Читать на русском
Автор
896
Тут взагалі нічого не треба замочувати
Тут взагалі нічого не треба замочувати. Фото Сегодня

Це так швидко, що ви будете їсти перловку постійно

Перлова каша — одна із корисних круп. Та багато хто уникає її готувати, адже її треба додатково перебрати, а ще — довго й нудно замочувати, змінюючи воду.

Через це кулінари обирають простіші та швидші гарніри. Та є метод, який дозволяє приготувати дуже смачну кашу без замочування. Ним поділились на Pixelinform.

Секрет — в обсмажуванні

Спершу крупу слід ретельно вимити, а потім — перебрати. Це у декілька разів покращить її смакові якості. На обробній дошці викладаємо паперовий рушник, а на нього — крупу в один шар, щоб висохла.

Коли перловка повністю просохне, розігріваємо сковорідку з олією та відправляємо підсушену крупу смажитись. Вогонь повинен бути невеликий. Обсмажуємо перловку, перемішуючи, доки відтінок крупи не стане нагадувати карамель. І вже тоді вливаємо воду — з розрахунку один до двох.

На цьому етапі вогонь зменшуємо до мінімального. Накриваємо кришкою кришку і варимо кашу доти, доки вода повністю не вбереться у крупу. Вже після цього можна вводити будь-які додаткові компоненти – сіль, приправи, обсмажені овочі, гриби, м’ясо, птицю і навіть тушонку. Можна навіть спробувати приготувати ароматний плов з перловкою замість рису — буде дуже смачно.