Листя кімнатних рослин більше не пожовкне: їх врятує один продукт із кухні

Читать на русском
Автор
13088
pexels.com

Завдяки цій хитрощі домашні квіти виглядатимуть чудово

Кімнатні рослини можуть жовтіти через брак необхідних поживних речовин, недостатнього освітлення або навіть надмірного поливу. Квітникарі вдаються до оригінальних методів у догляді за рослинами. Наприклад, орхідеї підгодовують яблучним настоєм. Також вони помітили, що один із продуктів може помітно оживити квіти, що втратили живу силу.

Цей продукт – кавова гуща. Вона містить дивовижну кількість корисних поживних речовин, необхідних для здорового росту рослин. Крім того, вона діє як натуральне добриво, збагачуючи ґрунт та забезпечуючи рослини поживними речовинами, необхідними для відновлення їх кольору та життєздатності, пише Informacion.

Як використовувати кавову гущу для кімнатних рослин

Посипте кавовою гущею ґрунт кімнатних рослин. Покрийте всю поверхню і стежте, щоб гуща не потрапляла на листя, тому що це може залишити на них плями.

Поливайте рослини як завжди та намагайтеся не перестаратися з водою. Кавова гуща буде поступово віддавати свої поживні речовини у ґрунт, допомагаючи відновлюватися вашим рослинам.

Крім використання кавової гущі, забезпечте рослини достатньою кількістю світла. Поливайте рослини відповідно до їх конкретних потреб. Уникайте надмірного поливу, оскільки це може спричинити кореневу гниль і пожовтіння листя. Уважно стежте, щоб на рослині не з’явилися шкідники. Дійте негайно, якщо помітили перші ознаки зараження.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим підгодувати фіалку, щоб вона активно цвіла.