Яку процедуру треба проводити з помідорами у теплиці: від цього залежить висока врожайність

Читать на русском
Автор
912
Пасинкування прискорює час дозрівання плодів томатів
Пасинкування прискорює час дозрівання плодів томатів. Фото freepik.com

Розкриваємо декілька правил пасинкування

Період активності на дачі не зменшує темп, тому не час забувати про турботу про майбутні врожаї. В даний сезон багато городників вирощують помідори, які є однією з найбільш популярних та корисних овочевих культур.

Для томатів, що вирощуються в теплиці, особливо важливо проводити пасинкування. Ця процедура сприяє швидшому дозріванню плодів і одночасно збільшує тривалість плодоношення, що своєю чергою збільшує врожайність. Пасинки, пише ukr.media, є бічні відростки, які виникають з листових пазух.

Що потрібно знати про пасинкування томатів

Перед початком процедури пасинкування потрібно вирішити, зі скількох пагонів формують кущ. Зазвичай вибирається варіант з одним пагоном, але також можливе вирощування помідорів з 2 або 3 пагонів.

Перевага використання одного стебла полягає у кращій циркуляції повітря та можливості збільшення щільності посадки. Непотрібні пасинки відділяються вранці за хорошої погоди, щоб рослина встигла затягнути рани до вечора. За три дні до цієї процедури рослину не поливають і не підгодовують, після чого слід полити її та дати деревної золи.

Важливо дотримуватись кількох правил пасинкування: не можна видаляти більш як три пагони, а процедуру слід проводити щотижня без використання інструментів, щоб мінімізувати ризик зараження рослини.

Раніше "Телеграф" писав, як захистити помідори від такого захворювання, як фітофтороз. Досвідчені городники знають один ефективний рецепт розчину.