Як приготувати найкраще і дешеве підживлення для часнику: ефективність зашкалює

Читать на русском
Автор
Допомога часнику від зеленої бродилки колосальна
Допомога часнику від зеленої бродилки колосальна. Фото Freepik

Таке підживлення можна вносити до появи десятого листа

У серпні у деяких дачників лише починаються розвиватися цибулини часнику та збільшуватись у розмірах. Тому важливо додати додаткове добриво для рослин, щоб забезпечити високу якість та рясний урожай.

У цей час дуже важливо застосувати востаннє азотне добриво для часнику, пише cpykami. Це добриво забезпечить часник усіма необхідними поживними речовинами, які сприяють розвитку зеленої маси, що надалі призведе до вирощування великих та здорових головок. Для удобрення часнику на даному етапі найкраще використовувати саморобну зелену бродилку.

Як приготувати зелену бродилку

Слід взяти бур’ян або зелену масу, що залишилася після обрізки культур, і залити їх водою в спеціальну ємність. Потім нещільно закрити кришкою і залишити на 5-7 днів для бродіння. Приблизно через тиждень настій набуває дуже сильного запаху, що означає готовність добрива, і його можна застосовувати на городі.

Потім необхідно розвести 1 літр зеленої бродилки на 10 літрів води. Перед внесенням підживлення слід ретельно полити посадки та створити на грядках борозенки глибиною близько 5 см. 10 літрів вистачить приблизно на 4 метри погонних посадок.

Це підживлення можна вносити до тих пір, поки у часнику не з’явиться десятий лист. Саме в цей час починається формування головки часнику, яка потребуватиме калійних добрив.

Раніше ми писали про корисне підживлення для озимого часнику. З ним ви заповните культурою весь льох.