Буде багато смачних плодів: чим полити томати, щоб росли здоровими та великими

Читать на русском
Автор
871
Використання підгодівлі допомагає значно покращити якість урожаю помідорів
Використання підгодівлі допомагає значно покращити якість урожаю помідорів. Фото cpykami

Все більше і більше городників вибирають натуральні підгодівлі, зроблені самостійно

Використовуючи недороге натуральне підживлення можна підвищити врожайність помідорів на городі, збільшити розмір та смак плодів, а також забезпечити захист посадок від хвороб та шкідників.

Сьогодні ми обговоримо два прості, але дуже ефективні підгодівлі для томатів. Про це пише cpykami.

Підгодівля №1

Влийте 1 л кефіру у відро на 10 л. Потім покладіть у кефір 3 склянки золи. Завдяки кислотам, присутнім у кефірі, усі поживні речовини із золи перейдуть у розчин. Додайте 1/2 чайної ложки йоду. Цей йод захистить посадки від фітофтори та інших грибкових захворювань.

Для покращення результативності можна додати 3 столові ложки біогумусу. Після того, як розчин настоїться протягом не менше 4 годин, його можна використовувати.

Щоб полити кущі, потрібно розвести 1 склянку концентрованого розчину у 10 літрах води. Для досягнення найкращого ефекту краще поливати рослини зверху.

Підгодівля №2

Візьміть 10 г дріжджів і розведіть їх в 1 літрі теплої води. Після цього додайте 2 чайні ложки меду в розчин і ретельно перемішайте. Бажано використовувати мед замість цукру, тому що мед містить значну кількість амінокислот, які сприяють кращому засвоєнню поживних речовин.

Залиште розчин у теплому місці протягом 1 години, потім перелийте його у відро з 9 літрами води. Додайте 3 столові ложки гумату калію, який допоможе збільшити врожайність та додасть плодам солодкого смаку.

Вносьте дріжджове підживлення під корінь один раз на 2 тижні. При чергуванні двох натуральних підживлень можна легко отримати рясний урожай смачних томатів.

Вирощування помідорів на городі не становить особливих складнощів. Головне – стежити за підгодовуванням рослин та боротися зі шкідниками, а також правильно організовувати полив помідорів.