Не дайте інфекціям пережити зиму: чим потрібно обробити ґрунт наприкінці сезону

Читать на русском
Автор
8801
Знезараження ґрунту наприкінці сезону необхідне
Знезараження ґрунту наприкінці сезону необхідне. Фото Pixabay

Можна купити готовий засіб, але дешевше його приготувати самостійно з недорогих компонентів

У фінальний період сезону необхідно проводити дезінфекцію ґрунту, щоб максимально виключити наявність інфекцій — будь то борошниста роса або фітофторозна інфекція.

Як пише cpykami, спорова маса легко перезимовує, і шкідливі мікроорганізми стають викликом для садівників та городників у наступному році. Проте існує простий і ефективний спосіб дезінфікувати верхні шари ґрунту, щоб майбутні посіви проростали без проблем і давали рясні, здорові врожаї.

Чим знезаразити ґрунт

Найкращим варіантом буде приготувати або придбати вже готову надоцтову кислоту.

Для приготування розчину потрібно взяти 1 літр 9% оцту та 200 мл 3% аптечного перекису водню. Змішайте ці два компоненти у відповідній ємності, щільно закрийте та залиште на тиждень (але не більше 10 днів) у темному місці. Після закінчення часу візьміть склянку приготованої вами надоцтової кислоти і додайте її у відро з водою. Отриманим розчином обробіть ґрунт, поверхню теплиці, а також стовбури та гілки рослин (головне, щоб вони були позбавлені листя).

Цей склад можна використовувати для поливу ґрунту як у теплиці, так і на грядках. Проста обробка таким засобом позитивно впливає на ґрунт, сприяючи усуненню надлишку інфекцій.

Раніше ми писали, чому на грядці гниють кабачки. Рецепт дешевого підживлення, яке врятує врожай.