Свято 13 серпня: що робити на Євдокимів день, щоб був достаток та добробут

Читать на русском
Автор
2517
Це останній день перед початком Успенського посту
Це останній день перед початком Успенського посту. Фото Freepik

Потрібно остерігатися з’ясування стосунків у домі і вирушати в далеку дорогу

Неділя, 13 серпня, у православній християнській традиції за церковним календарем являє собою час, коли віряни відзначають пам’ять про праведного Євдокима Каппадокійського, який жив у IX столітті. Цей день також відомий як день Євдокима в народному календарі.

На честь Євдокимова дня, який вважався своєрідним святом молоді, юнаки та дівчата намагалися весело провести час. Вони влаштовували хороводи, співали пісні та фліртували один з одним. Хлопці шукали собі наречених, а дівчата — наречених.

Після дня Євдокима настає Успенський піст, який триватиме з 14 до 27 серпня. 13 серпня вважається останнім днем перед постом, коли дозволено м’ясну їжу.

13 серпня необхідно підтримувати своїх близьких та забезпечувати їм допомогу. Таким чином, ви створите умови для залучення удачі та благополуччя у своє життя.

Що не можна робити 13 серпня

  • Сваритися, лаятися, з’ясовувати стосунки — може порушити душевну рівновагу сім’ї і призвести до нещасть.
  • Демонструвати свою зовнішність, фізичну силу та матеріальний добробут — до проблем та невдач.
  • Вирушати в далеку дорогу — такий шлях може спричинити нещастя.

Раніше "Телеграф" писав, що у третьому літньому місяці в Україні відзначається низка важливих державних дат. Раніше "Телеграф" публікував календар свят на серпень 2023 року. Додамо, що в Україні продовжили воєнний стан, тому у серпні у зв’язку зі святами не буде додаткових вихідних чи скорочених робочих днів.