Внесіть трохи фарб до осіннього саду: які рослини не бояться холодів

Читать на русском
Автор
Ці рослини — невибагливі
Ці рослини — невибагливі. Фото Pexels

Осінь — це не лише сезон збирання врожаю.

Попри осінні холоди, ви завжди можете прикрасити свій сад, вирощуючи квітучі рослини та декоративні чагарники. Навіть перепади температури і сіра погода не завадять вам внести трохи фарб, щоб прикрасити ваш сад. Щобільше, деякі рослини дуже добре ростуть восени.

Ділимося списком із 10 рослин, які можна посіяти в саду восени, щоб вони зацвіли. Ці квіти віддають перевагу прохолодному, добре дренованому ґрунту, пише портал santeplus.

Рослини, які можна посадити восени

  • Нарциси

Ця проста у догляді рослина характеризується коротким періодом цвітіння, який триває лише 15 днів. Нарцис любить прохолодні глинисті ґрунти.

нарциси
  • Садова примула

Садова примула — багаторічна та витривала рослина, яку легко вирощувати в саду. Примула любить дренований, свіжий і багатий на гумус ґрунт, а також віддає перевагу півтіні. Придбані в горщиках примули можна висаджувати в період з початку осені до кінця зими.

примула
  • Озима жимолость

Цей чагарник можна розмістити в півтіні, але сонячне освітлення сприятиме рясному цвітінню. Зимова жимолость пристосовується до будь-якого ґрунту. Тільки обов’язково обробіть ґрунт, щоб він був пухким.

жимолість
  • Фіалки

Ця лікарська та їстівна рослина прикрашає сади своїми красивими різноманітними квітами. Рогата фіалка любить дреновані і легкі ґрунти, а фіалка запашна віддає перевагу свіжим і багатим ґрунтам.

фіалка
  • Клематис

Клематис — це багаторічна рослина, що характеризується рясним цвітінням з дрібними або великими квітками різного забарвлення. Ідеальний час для посадки клематисів – з осені до весни.

клематис

Раніше "Телеграф" розповідав, як потрібно обробити землю наприкінці сезону. Якщо все зробити правильно, то ви уникнете інфекцій та захистите майбутній урожай.