Позбавтеся павуків у будинку за допомогою рослин: шкідники ненавидять ці запахи

Читать на русском
Автор
Запахи м’яти та лаванди відлякують павуків
Запахи м’яти та лаванди відлякують павуків. Фото pexels.com

Ці методи дуже доступні та бюджетні

Наприкінці серпня починається сезон парування павуків, а це означає, що багато будинків можуть зіткнутися з небажаними гостями. На щастя, є кілька простих лайфхаків, які допоможуть запобігти "нападу" павуків на ваше житло.

Наприклад, позбутися павуків можна посадивши в себе вдома деякі рослини, пише видання Express. Ці шкідники ненавидять певні запахи, тому варто розпорошити ці пахощі по будинку.

Як прогнати павуків із дому

  • Лаванда

Павуки "терпіти не можуть" лаванду і хочуть бути якомога далі від її запаху, а це означає, що будинок, який пахне лавандою, ідеальний. Можна використовувати як рослини для відлякування шкідників, як олія лаванди, щоб поширити аромат по всьому будинку.

  • М’ята

Ще один запах, який павуки не переносять, – це свіжий запах м’яти. Засвітіть свічку з ароматом м’яти, щоб поширити аромат, або навіть додайте свіжу м’яту в деякі з ваших страв, щоб виразний запах відлякнув їх. Можна також нанести трохи олії м’яти на ватяний диск і протерти ним підвіконня, щоб відвадити небажаних гостей.

Раніше "Телеграф" розповідав, що допоможе позбавитися мух у літній час. Зробити пастку для паразитів можна із підручних матеріалів.