Двічі на тиждень обробляйте рослини цим розчином: шкідники і не сунуться

Читать на русском
Автор
593
Проти шкідників допоможе саморобний засіб
Проти шкідників допоможе саморобний засіб. Фото Freepik

Щоб відвадити від ділянки небажаних комах, необов’язково витрачати гроші на хімікати

Боротьба зі шкідниками – основне завдання для дачників протягом усього сезону. Досвідчені городники замість агресивної хімії використовують проти паразитів саморобні засоби.

Щоб відвадити шкідників від саду та городу, скористайтесь натуральним розчином. Про це йдеться у матеріалі Ukr.media.

Так, справжнім помічником із догляду за земельними "квадратами" стануть натуральні інгредієнти – часник чи цибуля. З лушпиння цих овочів дачники можуть приготувати спрей. Засіб, який легко зробити своїми руками, відлякає шкідників.

Як приготувати часниково-цибулевий розчин від паразитів на дачній ділянці? Спочатку зберіть лушпиння цибулі та часнику, помістіть у каструлю, залийте водою і прокип’ятіть на невеликому вогні протягом 10 хвилин. Після цього залиште суміш, щоб вона охолола. Далі отриманий розчин залийте в пульверизатор.

Проводьте обприскування рослин у саду та на городі двічі на тиждень. Засіб відвадить від ваших рослин найпоширеніших шкідників, зокрема попелиці й павутинного кліща.

Урожай городників страждає не лише від комах, а й від черевоногих. Однак розчин з підручних засобів допоможе позбутися слимаків на ділянці.