Підгодуйте гарбуз у вересні цим диво-добривом: рецепт

Читать на русском
Автор
903
У вересні варто особливу увагу приділити підгодівлі гарбуза
У вересні варто особливу увагу приділити підгодівлі гарбуза. Фото Pixabay

Плоди виростуть великими та солодкими

Важливо звернути особливу увагу на підживлення гарбуза, якщо ваша мета – виростити великі та солодкі плоди. Правильно обрані добрива можуть суттєво вплинути на отримання значних результатів.

Для гарбуза не потрібні дорогі промислові добрива, тому його можна буде вирощувати з використанням досить доступних засобів. Про це пише prostoway.

Чим підгодувати гарбуз

Для забезпечення овочів необхідними азотом, калієм, фосфором і цинком нема потреби купувати велику кількість добрив. Всі ці речовини є в деревній золі. Найкращим вибором буде застосування золи з печей та камінів, також підійдуть залишки після спалювання сухих гілок.

Рецепт добрива

Спочатку потрібно приготувати концентрований настій із попелу та води. Для цього заповніть ємність до третини золою, потім залийте гарячою водою і залиште розчин настоюватися протягом 2 днів, періодично перемішуючи його. Після цього процідіть концентрат і поєднайте кожен літр отриманого добрива з 9 літрами чистої води.

Застосування підживлення слід здійснювати під час формування зав’язей. Оптимально підгодовувати гарбуз рано-вранці або пізно ввечері. Спочатку полийте грядки звичайною водою. Потім зробіть невеликі канавки біля кущів, влийте в них добрива, після чого накрийте канавки землею. Будьте обережні, щоб не допустити попадання засобу на листя та стебла.

Раніше "Телеграф" писав, чим потрібно полити цибулю, щоб отримати багатий урожай. Цей розчин захистить рослину від хвороб та шкідників.