Успіння Пресвятої Богородиці: що не можна робити 28 серпня, щоб не пішла з життя радість

Читать на русском
Автор
16323
Успіння Пресвятої Богородиці щороку відзначається 28 серпня
Успіння Пресвятої Богородиці щороку відзначається 28 серпня. Фото gulkevichi.com

Це світле свято, також відоме як Перша Пречиста

У свято Успіння Пресвятої Богородиці відзначається завершення земного шляху Пресвятої Діви Марії та її сходження на небо духовної природи. Цей день має високе значення як у православній традиції, так і у християнстві загалом. Йому передує суворий піст, що починається за два тижні до свята Успіння.

Всі, хто стикається з труднощами, звертаються до Пресвятої Богородиці, яка, згідно з Біблією, після свого Успіння повернулася на землю, щоб надавати допомогу людству. Вірять, що відбуваються дива: ті, хто страждає, отримують незліченну підтримку, а хворі знаходять лікування. Свято Успіння Пресвятої Богородиці є завершальним у річному циклі християнських свят.

У давні часи в цей день не прийнято було займатися працею на полі або в домі. Проте займатися заготівлями продуктів було дозволено. Традиційно в цей час солили огірки, оскільки вважалося, що вони виходили особливо смачними і довго зберігалися. Цим займалися чоловіки, тоді як жінкам у день Успіння рекомендувалося утриматися від праці, особливо рукоділля.

Що не можна робити 28 серпня

  • Ходити босоніж по росі — погана прикмета.
  • Стригтися незаміжній дівчині — чим більше волосся зістрижене, тим пізніше вийде заміж.
  • Одягати незручне взуття. Натреш ноги — радощів у житті не чекай.

Раніше "Телеграф" публікував календар свят на серпень 2023 року. Додамо, що в Україні продовжили воєнний стан.