Вирощуємо хризантеми восени: чотири правила, щоб квіти росли пишними та здоровими

Читать на русском
Автор
Хризантеми — прикраса будь-якої ділянки
Хризантеми — прикраса будь-якої ділянки. Фото Freepik

Хризантеми рекомендується вирощувати на сонячній та сухій ділянці, захищеній від вітру

Восени висаджують багато рослин, включаючи цибулинні квіти. Ще один відмінний варіант для посадки в цей час — хризантеми, головне знати про важливі нюанси.

Досвідчені квітникарі дотримуються як мінімум чотирьох правил, вирощуючи хризантеми в осінні місяці. Про це пише Телеграм-канал "Садівник".

Так, восени продаються на посадку квітучі хризантеми. Квіти краще висаджувати навесні, але цей варіант теж можливий. Щоб у холоднішу пору року рослина змогла розвиватися, дачники повинні прислухатися до кількох простих порад.

По-перше, ділянка для посадки має бути сухою, сонячною, не вітряною, без застою повітря. По-друге, посадкові ями рекомендується заповнювати легким або середнім некислим ґрунтом, не зайвим буде додати туди компост або перегній. По-третє, хризантему із групи мультифлора обов’язково мульчують напередодні заморозків.

Нарешті, слід видаляти квіти та бутони після посадки. Це необхідно, щоб хризантеми не виснажувалися й швидше укорінилися.

Крім того, якщо ви придбали квітучі хризантеми перед зимою, то є альтернативне рішення. Просто вирощуйте квітку в горщику в прохолодному сухому приміщенні (наприклад, підвал, теплиця для вигонки зелені). Потім навесні рослину висаджують у квітник.

Раніше "Телеграф" розповідав, як сіяти квіти на зиму. Якщо все зробити правильно, навесні ваш сад буйно цвістиме.