Сад не переживе зиму: головні помилки дачників у догляді за деревами восени

Читать на русском
Автор
731
До настання холодів приділіть час саду
До настання холодів приділіть час саду. Фото Freepik

Потрібно правильно удобрювати та обрізати дерева, щоб у майбутньому не залишитися без урожаю

Осінь – час підготовки дачної ділянки до зими. Важливо не тільки внести добрива в саду, а й провести низку маніпуляцій з деревами.

Дачники часто припускаються помилок у догляді за деревами восени. Щоб ваш сад пережив зиму, дотримуйтесь простих порад, пише Телеграм-канал "Садівник".

  • Помилка №1 — пізнє підживлення. Вносіть добрива у вересні та на початку жовтня, поки на вулиці тепло, а ґрунт не підмерз. Коріння просто не приймуть поживні речовини, якщо земля холодна.
  • Помилка №2 – відсутність добрив. Не підгодовувати дерева восени – не варіант. Пам’ятайте, що період плодоношення забрав багато сил у культур, тепер їм потрібна енергія для відновлення. Крім того, добрива допоможуть рослини залишатися стійкими до морозів узимку.
  • Помилка №3 — обрізання. Досвідчені дачники не радять проводити радикальне обрізання плодових дерев восени. За їхніми словами, це лише завдасть шкоди. Однак не бійтеся прибирати сухі, зламані й тонкі гілки, що загущають. У такому разі потрібно замазати ділянку дерева садовим варом.
  • Помилка №4 – побілка. Рання побілка буде неефективною через осінні дощі. Рекомендується починати білити стовбури та основи скелетних гілок, коли на вулиці зберігається температура близько 5-7 градусів тепла.

Раніше "Телеграф" розповідав, які рослини можна висаджувати на ділянці восени. Деякі культури не бояться холодів.