Прості речі можуть врятувати: список першої необхідності на випадок важкої зими

Читать на русском
Автор
Проблеми взимку можуть виникнути як через російські обстріли, так і через сніг та вітер
Проблеми взимку можуть виникнути як через російські обстріли, так і через сніг та вітер

Ці речі треба мати вдома на випадок надзвичайної ситуації

Російські окупанти можуть намагатися поцілити по українських інфраструктурних об'єктах взимку. Це може призвести до проблем з подачею опалення або електроенергії. Також відключення можуть спричинити і природні лиха.

Американські посадовці підготували перелік рекомендації для своїх громадян, які можуть бути застосовані і в Україні. Вони стосуються готовності до надзвичайних ситуацій пов'язаних із відключенням електроенергії.

Перша рекомендація — це мати вдома їжу, яка не потребує готування чи охолодження. Друга — мати воду обов'язково в чистих контейнерах. Також треба слідкувати за рівнем зарядки телефону, вдома варто мати аварійний комплект в якому мають бути пристрої, що працюють від батарейок. Це ліхтарик та радіоприймач, а також додаткові батареї та пристрої для підзарядки, наприклад Power Bank.

У вашій аварійній валізці на випадок відключення електроенергії мають бути аптечка з обов'язковими ліками, за потреби дитячі речі чи харчування, а також варто заздалегідь подбати про домашніх улюбленців — мати запас їхнього корму та наповнювачу для туалету.

Американці застерігають від того, щоб використовувати грилі чи генератора в межах дому, підвалу чи гаража. Це може бути небезпечно з огляду на чадний газ. Витримати дистанцію від будинку треба не менше ніж 6 метрів.

Раніше "Телеграф" розповідав, що пральну машинку можна використовувати при відключенні електрики дуже цікавим чином. Її можна перетворити на міні-холодильник.